Starptautiski sertificēta ekokosmētika MADARA, kas radīta no Baltijas reģiona augu ekstraktiem - dabīga kosmētika bez sintētiskām piedevām. MADARAS kosmētikas vēsture, interneta veikals un atsauksmes.

23.4.11

MADARA saņem Gvinetas Paltrovas atzinību



Līdzās citu valstu ekokosmētikas favorītiem iepazīstot arī Latvijā radīto MADARA dabīgo kosmētiku, šarmantā amerikāņu aktrise Gvineta Paltrova to ir novērtējusi ar atzinību. Savā dzīves stila blogā GOOP aktrise, dodot uzticamības garantiju, apraksta personīgos iespaidus par dažādu zīmolu eko dabīgās kosmētikas produktiem, atsevišķi izceļot MADARA eko dabīgās kosmētikas mitrinošo losjonu, kuru Gvineta, tā šķiet, ir īpaši iecienījusi.

Ar ko tad MADARA ekokosmētika atšķiras no lētākiem citu zīmolu produktiem, uz kuru iepakojuma arī tiek norādīta to dabīgā izcelsme?

MADARA atbild:



MADARA dabīgās kosmētikas produkti no lētākiem citu zīmolu ekokosmētikas produktiem pirmkārt jau atšķiras ar tajos izmantotajām sastāvdaļām - ziemeļu vasarās Baltijas augi dabā visus spēkus sakoncentrē īsajam ziedēšanas laikam, tādējādi uzkrājot īpaši daudz aktīvo vielu, kas ir MADARA dabīgās kosmētikas pamatā un ir īpaši spēcīgi un efektīvi. Otra būtiska kvalitātes iezīme ir sertifikāts - MADARA produkcija ir ECOCERT sertificēta kā dabiska un organiska. Tas nozīmē, ka vismaz 95% no visām produktā izmantotajām izejvielām ir dabiskas vai organiskas. Iepretim tam citi zīmoli, kuriem nav dabīgas un organiskas kosmētikas sertifikāta, izmanto tikai augu ekstraktus, kuri ir eko izcelsmes, bet bieži vien tie sastāda tikai 5-10% no kopējām izejvielām gala produktā.

MADARA laboratorijā esam vairākkārt novērojuši to, ka ekstrakti, kas nāk no Latvijas bioloģiskajām saimniecībām, ir daudz koncentrētāki par tiem, kas nākuši, piemēram, no kādas dienvidu valsts (attēlā var redzēt nātru ekstraktu no Polijas un no Latvijas salīdzinājumu). Pašlaik esam iesaistījušies Kompetences Centra projektā, kurš notiek ar ERAF atbalstu – 4 gadu garumā tiks veikti dažādi pētījumi ar mērķi uzlabot produktu formulas un pierādīt to efektivitāti.



Citi biežāk uzdotie jautājumi par MADARA produktiem:


sejaiķermenimmatiembērniem

  • Vai dabīgā kosmētika nav vairāk alerģiska par kosmētiku, kas nav dabīga un ekoloģiska?
    MADARA viedoklis: dabā ir augi, kas var izraisīt arī alerģiju jūtīgiem  cilvēkiem. Dabas ekosistēmā tie mēdz būt ziedputekšņi. Lai gan daži cilvēki dabīgās izcelsmes kairinātājus nepanes, vairākumam no šiem augiem iegūtās eko vielas kosmētikā ir labas un nepieciešamas.

    Alerģija ir imūnsistēmas traucējums- tā ir ir organisma neadekvāta reakcija (pārlieku liela jūtība) pret kādu citādi normālu un arī ekoloģiskas izcelsmes dabīgu vielu. Zinātnieki alerģiju pieaugumu skaidro ar ķīmijas un sintētiskās kosmētikas nekritisku izmantošanu sadzīvē. Kosmētikā, kas nav dabīgas izcelsmes, un sadzīves ķīmijā netiek izmantotas ekoloģiskas vielas, tās organisms „nepazīst". Ikdiena ir piesātināta ar ne dabīgiem produktiem, un, lietojot vēl sintētisko kosmētiku, tā bojājam imūnsistēmu, izraisot veselības novirzes sev un saviem pēcnācējiem. Savukārt, daudzām eko izcelsmes dabīgām vielām piemīt spēja harmonizēt organismu, tās dabīgā veidā palīdz šūnām mazināt to jūtību. Tādēļ šīs dabīgās vielas ekoloģiskā ceļā palīdz cīnīties ne vien ar pašu alerģiju, bet arī ar tās cēloņiem.

  • Kādēļ viena un tā paša veida, bet dažādos laikos pirktiem MADARA kosmētikas produktiem dažkārt atšķiras krāsa un smarža (sevišķi putām, tonikiem, ziepēm)?
    MADARA viedoklis: krāsas un smaržas maiņai dabīgajā kosmētikā ir vairāki iemesli-
    1. Dabīgo produktu krāsu vistiešākajā mērā ietekmē tajos esošie eko ekstrakti. Eko ekstraktu krāsa mainās atkarībā no augu valsts dabīgajām izejvielām. Katras eko dabīgās kosmētikas izejvielas partija atšķiras viena no otras. To ietekmē gan augu dabīgie augšanas apstākļi (saule,mitrums..), gan laiks, kad tie dabā tiek ievākti; arī tas, kā kā šie eko augi tiek žāvēti, to šķirnes paveidi un kādas ir dabīgo izejvielu savstarpējās proporcijas eko drogā.

    2. Krāsa glabāšanas laikā būtiski mainās tiem eko dabīgās kosmētikas ekstraktiem, kuri gatavoti no augiem, kas satur daudz hlorofilu (no tumši zaļas uz brūnu), kā arī tiem eko dabīgās kosmētikas ekstraktiem, kas iegūti no svaigām ogām.

    3. Smarža ekokosmētikas produktā var mainīties, ja sastāvā ir izmantots rožūdens, kas iegūts no dažādu ražu partijām dabīgajai eko kosmētikai. Šādas izmaiņas produktā ir dabīgās kosmētikas specifika, un par tām nevajadzētu uztraukties, jo MADARA eko dabīgās kosmētikas produkta kvalitāti tās neietekmē.

  • Vai MADARA dabīgās ekokosmētikas produkti ikdienā spēj aizsargāt no saules nelabvēlīgā starojuma?
    MADARA viedoklis: MADARA dabīgās ekokosmētikas dienas mitrinošajos līdzekļos (dziļi mitrinošs krems, fluīds, želeja) ir tāda viela, kā Titāna dioksīds (balts minerālpigments), kam piemīt saules staru fultra funcija. Tādejādi MADARA eko dabīgās kosmētikas produkti nodrošina nelielu aizsardzību pret sauli, kas līdzinās 2-4 SPF. Uz iepakojuma šī informācija nav norādīta, jo vadoties pēc ES jaunajiem noteikumiem saules aizsargproduktu marķējumā, minimālais norādāmais SPF uz iepakojuma ir 6.

  • Vai MADARA dabīgās kosmētikas pretcelulīta un pretstriju produktus drīkst lietot grūtniecības un mazuļa zīdīšanas laikā?
    MADARA viedoklis: jā, MADARA eko dabīgās kosmētikas pretcelulīta un pretstriju produkti šajā laikā ir īpaši noderīgi. MADARA Pretcelulīta krēms padarīs ādu elastīgāku, nostiprinās asinsvadus, veicinās limfas atteci no kājām. MADARA Pretcelulīta krēmu jālieto uz celulīta skartajām zonām.

    MADARA eko dabīgās kosmētikas Nostiprinošo eļļu ieteicams sākt lietot jau grūtniecības pirmajās nedēļās, lai padarītu ādu elastīgāku un novērstu striju veidošanos. MADARA Eļļu drīkst lietot uz visa ķermeņa. Īpaša uzmanība jāpievērš tām zonām, kurās mēdz veidoties strijas - gurni, augšstilbi, vēders, krūtis.

  • Vai MADARA dabīgo eko kosmētiku var lietot arī nobriedušai ādai, pēc 40 gadu vecuma?
    MADARA viedoklis: jā, var lietot. Ar dabīgo kosmētiku ir kā ar pārtiku - katrs organisms/āda no tās paņems to, kas tai visvairāk nepieciešams. Jauna āda "paņems" mazāk, nobriedusi āda vairāk aktīvās vielas - vitamīnus, minerālvielas utt. MADARA dabīgā eko kosmētika nesniegs tūlītēju grumbiņas izlīdzinošu vai ādu savelkošu efektu, toties tās iedarbība ir ilgtermiņā daudz dziļāka un paliekošāka.
  • MADARA eko dabīgās kosmētikas komplekti:



    Iepazīšanās komplekts


               


    komplekts normālai
    un jaukta tipa ādai


                   


    komplekts taukainai
    un jaukta tipa ādai



  • Kāds ir MADARA dabīgās eko kosmētikas derīguma termiņš?
    MADARA viedoklis: visiem MADARA eko produktiem derīguma termiņš ir 2 gadi kopš ražošanas brīža.

  • Kā šie MADARA dabīgās kosmētikas produkti tiek testēti?
    MADARA viedoklis: MADARA eko kosmētikas receptūru radīšanas etapos piedalās patērētāju panelis, kurā iekļauti cilvēki ar dažādiem ādas tipiem, tai skaitā- jūtīgas un alerģiskas ādas īpašnieki. Šie cilvēki pēc MADARA eko dabīgās kosmētikas produktu paraugu lietošanas sniedz subjektīvu novērtējumu par dabīgās kosmētikas produkta īpašībām un tā iedarbību uz ādu. Pilnveidojot un apstiprinot receptūras, šie viedokļi par MADARA eko dabīgo kosmētiku tiek ņemti vērā.

    MADARA eko dabīgās kosmētikas produkta radīšanas gala fāzē tas vēl tiek pārbaudīts laboratorijā. Tur tiek veikti dažādi parametru mērījumi; arī eko dabīgā produkta stabilitātes noteikšana, tiek veikta arī derīguma termiņa un uzglabāšanas nosacījumu izvēles izpēte. MADARA eko dabīgās kosmētikas produktam saskaņā ar likumdošanas prasībām tiek veikts drošuma un atbilstības novērtējums, un to veic kvalificēts ķīmiķis. Tad MADARA eko dabīgās kosmētikas produktiem tiek veikta dermatoloģiskā aprobācija. Sertificēta dermatologa uzraudzībā dažāda vecuma cilvēki lieto šo MADARA eko dabīgās kosmētikas produktu un sniedz tā novērtējumu. Tiek pārbaudīts vai MADARA jaunizstrādātais produkts nav alerģisks un nerada nevēlamu kairinājumu. Visi MADARA eko dabīgās kosmētikas gala produkti ir dermatoloģiskajos testos atzīti par nealerģiskiem un nekarinošiem.

  • Vai MADARA dabīgie kosmētikas līdzekļi kā tādi ir iedarbīgi?
    MADARA viedoklis: maldīgi uzskatīt, ka tikai augstāko tehnoloģiju radītas kosmētikas sastāvdaļas var nodrošināt efektīvu rezultātu. Gluži otrādi. Dabīgi aktīvās vielas, kas prasmīgi izvēlētas un iekļautas eko kosmētikas formulās, spēj daudz efektīvāk rūpēties par ādu.

    Šūnu līmenī vielmaiņas norises gan dabīgajā augā, gan cilvēkā notiek līdzīgi. Tāpat kā cilvēkam, arī augam ekosistēmā dzīvības norises nodrošina bioķīmiskas reakcijas, kurās piedalās enzīmi, vitamīni, minerālvielas utt. Tieši tāpat kā cilvēka šūnās, arī augos dabā veidojas brīvie radikāļi, kas šūnai ir kaitīgi un ar kuriem augs cīnās, izmantojot flavonīdus, vitamīnus un citus antioksidantus. Nonākot cilvēka organismā, dabas aktīvās vielas darbojas tāpat kā eko sistēmas dabīgajā vidē. Piemēram, antioksidanti uzlabo cilvēka šūnas labsajūtu, dod šūnai enerģiju. Cilvēka organisms auga šūnas aktīvās vielas uztver nevis kā mākslīgus svešķermeņus, bet gan kā sev radniecīgus eko draugus. Tādēļ auga šūnas bioloģiski dabīgi spēj iesaistīties cilvēka šūnas dzīvības ekoloģiskajos procesos, un spēj dabīgi un efektīvi uzlabojot gan šūnas labsajūtu, gan cilvēka veselību kopumā.

    Vēl svarīgi ir tas, ka augi dabā satur nevis vienu atsevišķu vielu, bet aktīvo vielu eko kompleksus, kur to aktīvie elementi gluži kā ekosistēmā ir ideāli saskaņotās proporcijās. Cilvēka šūna saņem dabīgu un sabalansētu eko enerģijas avotu, kurā ikviens ekokosmētikas komponents rēķinās ar otru un, labvēlīgi mijiedarbojoties, vairo ādas šūnas dabīgo dzīvības spēku. Tādēļ, piemēram, Nostiprinošā krēmā ir izmantots dabīgās kafijas ekstrakts, nevis tikai kofeīns (viena no kafijas sastāvdaļām).

  • MADARA dabīgās eko kosmētikas produkti tiek konservēti?
    MADARA viedoklis: Bieži jautā - bet kā tad jūs konservējat savus dabīgās kosmētikas produktus? Ja
    neizmantojat ķīmiskos konservantus, tad jau jūsu eko produkti ātri bojātos?

    Dabā pastāv daudz dažādu dabīgi konservējošu vielu. Dabā daudzas augu vielas pašas satur antioksidantus (piemēram, E vitamīns), vai antibakteriālas eko vielas, kas palīdz saglabāt dabīgās kosmētikas produktu stabilitāti. Labs palīgs ir arī augu alkohols, kas, pievienots nelielās devās, pasargā šos ekokosmētikas produktus no bojāšanās.

    Otrs faktors ir MADARA dabīgās kosmētikas iepakojums. Cik daudzas no jums ir lietojušas kosmētiku atskrūvējamās burciņās? Vismaz divreiz dienā ar pirkstiem iebraucam krēmā, bet uz rokām ir tūkstošiem baktēriju! Un tai pašā laikā šī kosmētikas krēma derīgums ir norādīts 3 gadi!? Jautājums rodas par to, kas tur vispār vēl ir dabīgs un ekoloģisks, ja jau tas ir tik ilgstoši „stabils".

    MADARA eko dabīgās kosmētikas krēmi ir vakuma iepakojumā. Un, pirmkārt, nevienam nav iespēja ar pirkstiem iebraukt šajā MADARA ekokosmētikas krēmā, to piesārņojot. Otrkārt, vakuuma iepakojums nozīmē to, ka ar katru pumpēšanas reizi, dubultā apakša jeb virzulis paceļas uz augšu, nodrošinot MADARA dabīgās kosmētikas produkta pilnīgu izolāciju no gaisa. Ja nav gaisa, baktērijām nav iespējas vairoties.

    Citi MADARA eko dabīgās kosmētikas produkti, kam nav nepieciešama tik strikta aizsardzība pret saskari ar gaisu (piemēram, šķidrās ziepes, toniki), tiek pildīti matētos, baltos vai necaurspīdīgos flakonos, lai maksimāli pasargātu šos eko produktus no gaismas un UV staru kaitīgās ietekmes.

    MADARA eko dabīgās kosmētikas produkti ir derīgi 24 mēnešus jeb 2 gadus no ražošanas brīža.

  • Kam ir paredzēta MADARA eko dabīgā kosmētika (kādam vecumam)?
    MADARA viedoklis: MADARA eko dabīgā kosmētika ir domāta visām sievietēm, kuras meklē brīvību, jēgu, pilnību un baudu. Sievietēm, kurām ir apnikuši sabiedrības augsto prasību standarti par perfektu figūru, perfektu grimu, jau izkāpjot no gultas, un modernāko matu sakārtojumu. Mēs esam īstas sievietes- ar īstu ģimenes un darba dzīvi, pienākumiem,- esam dabīgas savās prasībās pret sevi. MADARA domāta sievietēm, kurām ir apnikuši mārketinga reklāmu fantastiskie solījumi un triki par mūžīgo jaunību, tās saprot, ka zem nedabīgā slēpjas arī mānīgi īslaicīgs efekts.

    Ikviena sieviete vēlas kļūt vēl pievilcīgāka; un būt dabīgi skaistai- tāda ir sievietes sūtība. Ar savu dabīgo skaistumu sieviete rada mīlestību, cieņu, veiksmi un laimi sev visapkārt. MADARA tev nesola lāzerķirurģijas cienīgus rezultātus, toties tā būs tev draudzīga sabiedrotā un dabīgi palīdzēs rūpēties gan par tavu skaistumu, gan dabīgā ceļā atgūt labsajūtu un harmoniju.

  • Kādēļ šie eko dabīgās kosmētikas produkti apvienoti zem zīmola ar vārdu MADARA?
    MADARA viedoklis: vārds MADARA mums saistās ar vistrauslāko, vissmalkāko, un arī vissmaržīgāko pļavas ziedu Latvijas dabā, kam tāpat kā sievietei, ir vajadzīgs atbalsts un aizsardzība, lai viņa spētu saglabāt savu sievišķību un spēju dabīgi mīlēt. Augs Madara Latvijas dabā ir tikpat noslēpumains un daudzveidīgs kā sieviete. Šī dabas auga uzbūve simbolizē sava veida filozofisku pilnību un skaistuma bezgalību. Madaras zieds ir kā fraktālis- tā ir struktūra ar mēroga simetriju, kur mazās zieda lapiņas ir sakārtotas tādā pašā veidā, kā stiebriņi, un stiebriņi ir kārtoti līdzīgā veidā kā viss augs. Fraktāļu ģeometrija ir pamatā daudzām ekoloģiskajā sistēmā sastopamām lietām un dabas parādībām - krasta līnijai, mākoņiem, arī cilvēka asinsrites sistēmai.

  • Kādēļ MADARA izvēlas aktīvās vielas no Baltijas?
    MADARA viedoklis: mēs īpaši lepojamies ar to, ka MADARA eko dabīgajā kosmētikā ir iekļautas dabīgi aktīvas vielas (ekstrakti), kas iegūtas no Baltijas reģiona augiem. MADARA augstu novērtē, kādu ieguvumu skaistumam un veselībai dot aizjūras dabas veltes- piemēram, ženšeņš, zaļā tēja, lavanda,- bet savos eko kosmētikas produktos tomēr cenšamies izmantot tos augus, kas ir mums tuvāki gan enerģētiski, gan fizioloģiski. Pļavas Latvijas dabā slēpj īstas eko skaistumkopšanas pērles!  Ceļteka, piemēram, palielina ādas elastību, mitrina un mīkstina to; apiņi stimulē šūnu aktivitāti un cīnās pret ādas novecošanās pazīmēm, avene tonizē ādu un pabaro to ar vitamīniem.

  • Vai ekokosmētika nav tikai modes tendence?
    MADARA viedoklis: ekokosmētika pasaulē kļūs arvien populārāka. Daži to sauc par modes tendenci, bet patiesībā, papētot dziļāk, var secināt, ka arvien vairāk cilvēku atgriežas pie patiesām un dabīgām vērtībām gan dzīvesstilā, gan pārtikā, gan kosmētikā.

    Priekšteči kopš pasaules pirmsākumiem dabā ir vākuši augus, ziedus, augļus un ogas, saknes un mizas- visu, ko ekosistēma dabīgā ceļā ir dāvājusi. Katram no augiem ekosistēmā piemīt savas dabīgās īpašības un iedarbība - ārstējoša, mitrinoša, barojoša, nomierinoša, tonizējoša, atslābinoša, savelkoša, simulējoša un daudzas citas iedarbības. Dabas augi gadsimtiem ilgi tikuši izmantoti veselības nolūkos, un ir uzkrāta arī ievērojama pieredze par to dabīgo pielietojumu eko skaistumkopšanā.

  • Kas izskaidro MADARA eko kosmētikas augsto cenu? Tā tomēr ir ražota te- Latvijā,- un nav nekādi  transportēšanas izdevumi, arī izejvielas iegūtas no Latvijas augiem?
    MADARA viedoklis: cenu veido vairāki faktori- dabīgās kosmētikas izejvielu izmaksas, iepakojuma izmaksas, ražošanas ekoloģiskais process. Un dabīgās izejvielas ir vairākas reizes dārgākas par sintētiskajām, tas ietekmē eko produkta pašizmaksu. Eko ekstrakti dabīgās kosmētikas produktā ieņem tikai dažus procentus (2-10%) vietas, pārējo ekokosmētikas produkta daļu veido īpaši apstrādāts ūdens, kā arī ziedūdeņi, augu eļļas, sviesti un citas eko vielas, kas netiek iegūtas Latvijā (šeit, piemēram, nevar iegūt džodžobas eļļu vai kakao sviestu, kas ir ādai vislabākie mitrinātāji, jo atbilst ādas dabīgajam taukvielu sastāvam). Otrkārt, tā kā MADARA eko dabīgās kosmētikas produkti netiek konservēti ar sintētiskiem konservantiem, tie ir jāiepako iepakojumā, kas palīdz saglabāt produkta kvalitāti, t.i., vakuma pudelītēs. Šāds inovatīvu tehnoloģiju iepakojums MADARA dabīgajai kosmētikai ir dārgāks nekā vienkāršs krēmu iepakojums. Dabīgiem eko produktiem ir nepieciešams arī specifisks ražošanas process ar ļoti stingri ievērotām higiēnas normām, izejvielu un gala produktu pārbaudi, arī sertifikāciju u.tml.. Turklāt MADARA eko dabīgās kosmētikas produktu ražošanas process un pati ražotne ir sertificēti starptautiskajā sertificēšanas standartā ECOCERT. Tas paredz, ka ražošanas telpu tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļiem ir jābūt dabai draudzīgiem. Tas viss ietekmē dabīgās kosmētikas produkta pašizmaksu.

MADARA eko dabīgās kosmētikas: iecienītākie produkti »